پایان نامه صیانت و پیشگیری از جرم و گناه از منظر قرآن کریم و راهکار های نهادینه کردن آن در بین کارکنان ناجا

ساخت وبلاگ

چکیده:

در طول تاریخ بشر، جرم و گناه در سطح جامعه باعث بروز مشکلات متعددی گردیده و همیشه بشر در اندیشه‌ی صیانت از فرد و پیشگیری از وقوع جرم و گناه بوده است. نیروی انتظامی با توجه به این‌که مسئول حفظ آرامش و برقراری امنیت کشور می‌باشد، به همین علت در معرض آسیب‌ها و تهدیدهای فراوانی بوده و این مهم مسئولان و مدیران ارشد را به اندیشه‌ی راهکارهای صیانت از کارکنان ناجا و پیشگیری از وقوع جرم و گناه بین آنان واداشته است.

این نوشتار با روش توصیفی- تحلیلی پس از تبیین جرم و گناه از منظر قرآن کریم و رابطه‌ی جرم و گناه؛ به بیان صیانت در قرآن(هدایت، اعتقاد به معاد، اقامه نماز، عفاف، ازدواج، اعتصام، انفاق، ادای دین و تقوا)، انواع صیانت(فردی وسازمانی)، شیوه‌های صیانت(علمی و عملی)، روش‌های پیشگیری(اعتقاد به توحید، معاد، اقامه نماز، امربه معروف و نهی از منکر)، تدابیر پیشگیرانه(اصلاح بسترهای اجتماعی جرم و گناه، اجرای عدالت، احترام و تکریم، تامین نیازهای اقتصادی و معیشتی، تعلیم و آموزش عمومی و نظارت و کنترل)، راهکارهای صیانت کارکنان ناجا و پیشگیری از وقوع جرم و گناه بین آنان با توجه به آموزه‌های قرآن کریم پرداخته است.

فصل اول: کلیات

1-1- مقدمه

از آن روز که آدم با وسوسه شیطان عصیان کرد «…فعَصىَ ءَادَمُ رَبَّهُ فَغَوَى‏» (طه/121) و میوه ممنوعه را خورد و به کیفر این گناه از بهشت رانده شد و در زمین جای گرفت باب گناه گشوده شد و در همان آغاز پسر آدم، قابیل، برادرش هابیل را کشت و بزرگ‌ترین جرم را در روی زمین مرتکب گشت، لذا آفت سعادت انسان که جرم و گناه بود، شکل گرفت، چرا که گناه، ماده وجود آدمی را فاسد و آن را از خاصیت می اندازد. گناهکاران در دنیا نزد مردم بی ارج و ارزش و در آخرت در پیشگاه خدا و صالحان خجل و شرمنده اند. حتی این گروه در برابر وجدان خود احساس خفت و خواری می کنند. لذا بر هر‌کسی که طالب آرامش در برابر وجدان، عزت و سربلندی در میان مردم و سعادت و سرافرازی در محضر خداوند است، لازم است تا جداً  از گناه  و معصیت دست بکشد و به هیچ وجه مرتکب جرم و جنایت نشود.

دیر زمانی نیست که اندیشه حقوقی مبتنی بر صیانت و پیشگیری، در میان جوامع علمی و حقوقی کشورهای مختلف رواج یافته است و در این مسیر، پیشرفت هایی نیز داشته اند؛ اما با نگاهی به آموزه‌های دینی درمی‌یابیم که آنچه امروزه از آن به عنوان صیانت و پیشگیری از وقوع جرم یاد می شود در تار و پود پیام های آسمانی و رهنمودهای انبیا و اولیای الهی تنیده شده است؛ تا آنجا که می‌توان رسالت دین را رهایی انسان از تباهی، فساد و گمراهی دانست.

برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
 

پایان نامه حقوق خصوصی و جزا و......
ما را در سایت پایان نامه حقوق خصوصی و جزا و... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیر سایت law-thesis بازدید : 283 تاريخ : سه شنبه 15 تير 1395 ساعت: 0:54